Ukraine là một đối tác chiến lược của Việt Nam trong lĩnh vực hợp tác kỹ thuật-quân sự

Wednesday, July 24, 2013

Tags:

1 comment:

  1. Військові контракти з В’єтнамом доводять якість послуг українського оборонпрому - експерт

    КИЇВ. 25 липня. УНН. Два авіаремонтні контракти із В’єтнамом, підписані Державним Концерном "Укроборонпром", доводять якість послуг українських підприємств та їх конкурентоспроможність. Про це в коментарі УНН сказав провідний експерт Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Сергій Згурець.
    "Авіаремонтні контракти із В’єтнамом є достатньо цікавими, оскільки даний ринок є ємким з точки зору спроможності цієї країни. Хоча контракт на ремонт авіаційних двигунів є в принципі базовою роботою для підприємства "Мотор", і такі контракти Україна виконувала і для інших держав, у той же час контракт є цікавим через те, що має достатньо великий обсяг і, фактично, цю роботу робить Україна, а не Росія, яка постачала ці літаки до В’єтнаму. При тому, що у цій країні досить велика присутність російських компаній", - наголосив С.Згурець.
    За його словами, авіаремонтні контракти не лише дають змогу завантажити роботою українське підприємство, але й допоможуть вийти на в’єтнамський ринок іншим підприємствам оборонно-промислового комплексу України.
    "Крім цього ми можемо запропонувати В’єтнаму модернізацію засобів ППО, постачання двигунів для в’єтнамських кораблів, або надання допомоги в проектування кораблів", - зазначив експерт.
    Нагадаємо, нещодавно "Укроборонпром" підписав два авіаремонтні контракти з В’єтнамом.
    Перший контракт передбачає проведення в Україні ремонту авіаційних двигунів АЛ-31Ф. Другий - передбачає надання українською стороною технічних консультацій з ремонту авіаційних двигунів АЛ-31Ф. Кінцевий користувач - ППО-ВВС В'єтнамської Народної Армії. Ремонт двигунів і надання технічних консультацій виконає ДП ЛРЗ "Мотор" (м.Луцьк), яке входить до складу ДК "Укроборонпром".
    "В'єтнам - перспективна країна для продукції національного оборонно-промислового комплексу. Ми будемо і далі зміцнювати позиції України і нашого національного ОПК на ринку держави, яка динамічно розвивається", - заявив під час переговорів генеральний директор ДК "Укроборонпром" С.Громов.
    Джерело: УНН

    ReplyDelete